Smanjite memoriju vaših fotografija i tako uštedite na prostoru!

0
385

Fotografije koje su uslikane sve novijim modelima mobilnih uređaja naravno da zauzimaju više memorije zbog bolje kvalitete kamere. Takve slike se također sporije šalju u porukama i sporije uploadaju na internet ili na društvene mreže, pogotovo ako imate sporiji internet, no imamo rješenje i za to!

BRZO, JEDNOSTAVNO, BESPLATNO I BEZ SMANJENJA KVALITETE SLIKE

Na stranici TinyJPG možete svaku fotografiju u .png ili .jpg formatu “optimizirati” i tako smanjiti njenu memoriju bez da smanjujete kvalitetu ili dimenziju fotografije. Alat nije potrebno skidati ili instalirati već je to moguće napraviti online putem njihove stranice, točnije alata, tako što se uploada fotografija i jednim klikom optimizira te je nakon završetka optimiziranja koje traje par sekundi, možete preuzeti.
Logično je da uploadanje traje duže nego downloadanje 🙂


KAKO FUNKCIONIRA?

Kada prenesete fotografiju, alat analizira teksturu, uzorke i boje na fotografiji koju “koder” zatim automatski na temelju tih podataka optimizira, oduzima nepotrebne “metapodatke” te tako smanjuje samu memoriju. Konačni rezultat uspoređuje se sa s originalnom fotografijom i fino podešenom gdje nema skoro pa nikakve razlike našem oku, osim u memoriji naravno. Dobiti će te optimalnu sliku svaki puta!

Online alat za koji nije potrebna registracija, možete isprobati ovdje.Želite ukloniti pozadinu s vaših fotografija ili je zamijeniti nekom ljepšom? Saznaj kako!

Facebook komentari ↴